‘Kanser belirtileri normal hastalık sanılıyor’
Canpolat, yaptığı yazılı açıklamada, çocukluk dönemi kanser belirtilerini, “2 haftadan uzun süren sebebi bilinmeyen ateş”in, “7 günden uzun süren kusma”, “kabızlık sorununun 1 aydan fazla sürmesi”, “dizden yukarıda morluk olması”, “burun ve diş eti kanamalarının eşlik ettiği morluklar oluşması”, “lenf bezinde şişlik görülmesi, “bacaklarda ağrı” olarak sıraladı.
EN SIK ÇOCUKLUK KANSERİ AKUT LÖSEMİ
Çocukların büyüme döneminde en sık karşılaştıkları kanser türünün, akut lösemi olduğuna değinen Canpolat, çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 25-30’unu oluşturan akut löseminin 2 ile 5 yaş arasında ortaya çıktığını kaydetti. Prof. Dr. Canpolat, büyüme döneminde löseminin dışında en sık merkezi siniri sistemi tümörlerine rastlandığını, daha sonra sırasıyla böbrek üstü bezi tümörü olan nöroblastom böbrek tümörü olan Wilms tümörü, yumuşak doku kanserleri ve Hodgkin dışı lenfomaların yer aldığını anlattı.
Çocukluk çağı kanserleri belirtilerinin, çoğu zaman bu dönemde yaşanan ve normal olarak kabul edilen diğer çocukluk hastalıklarıyla büyük benzerlik gösterdiğine dikkati çeken Canpolat, çocuğu düzenli olarak kontrol eden doktorun alandaki deneyiminin önem taşıdığını vurguladı.
Bu haber 400 kez okundu.
-
Kuzey Marmara Otoyolu’nda bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı
-
Anadolu Otoyolu’nda zincirleme trafik kazasında 14 kişi yaralandı
-
Dilovası’nda 450 amatör sporcuya malzeme dağıtıldı
-
Kocaeli’de okulda birinci kattan düşen lise öğrencisi hayatını kaybetti
-
Kocaeli’de doğal gaz dağıtım hattında çıkan yangın söndürüldü
-
AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Kocaeli’de konuştu: