11° Parçalı bulutlu

Adidas’tan Nike’a milyar dolarlık çalım!

Spor - 15 Temmuz 2014 21:36 A A

İngiliz futbol devi Manchester United, Adidas ile 1.3 milyar dolar karşılığında 10 yıllık forma anlaşmasına imza attı. ‘Kırmızı Şeytanlar’ın forma sponsorluğunu 13 yıldır Nike firması yapıyordu.

ntvmsnbc’nin haberine göre, Adidas ile imzalanan anlaşma 2015-16 sezonunda yürürlüğe girecek ve Manchester United kasasına forma geliri olarak yıllık 130 milyon dolar girecek. Daha önce Nike ile forma sponsorluğunu sürdüren ‘Kırmızı Şeytanlar’, bu gelirin yarısını elde ediyordu.

Anlaşma için ödenecek tutar spor çevreleri tarafından yüksek bulunsa da, Adidas anlaşma süresince forma satışlarından 2 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

Adidas grubunun üst düzey yöneticisi Herbert Hainer yapılan anlaşmayı heyecan verici bulduğunu ifade ederken, Adidas’ın bu anlaşmayla futboldaki liderliğiyle birlikte global pazardaki yerini de sağlamlaştıracağını belirtti.

Öte yandan Manchester United ile 1 yıl daha forma sponsorluğu anlaşması bulunan Nike, geçen hafta anlaşma için talep edilen miktarın aşırı yüksek olması nedeniyle görüşmeleri sonlandırdığını açıklamıştı.

Bu haber 189 kez okundu.
Spor - 21:36 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.