Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kutlandı

Gündem - 21 Mart 2019 17:52

Türk Dünyası ve Toplulukları haftası nedeniyle bugün 14:00 da Gebze Kaymakamlığı tarafından, Gebze Mesleki ve Teknik Lisesi’nde kutlama programı gerçekleştirildi.

Gebze Kaymakamlığı tarafından, Türk Dünyası ve Toplulukları haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Gebze Mesleki ve Teknik Lisesi’nde düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Kontakçı, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, MHP Gebze İlçe Başkanı  Serkan Kural, AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar,  Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Burcu Çetinkaya öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Kontakçı,”Gönül ve iş birliği sağlamak amacıyla 21 mart nevruz gününü içine alan bu özel gün Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak ilan edilmiştir. Yeni yılın başlangıcı kabul edilen 21 martta çoşku, yenilik ve canlılık vardır. Yılın bu mevsiminde yüce yaratıcının başlattığı bu şenlik bizim kültürümüze de yansımıştır. Ayrıca Ergenekon dan çıkışı da simgeleyen bu günde ateşler yakılır, halaylar çekilir. Böylelikle insanımız tabiatın canlanışına, renklerin uyanışına eşlik eder. Nevruz ruhu atalarımızdan bize ulaşan demir dağları eritmiş bir ateştir.  Türk dünyasının birbirine tekrar kenetlenmesi özümüzü özümüze kaynaştırması için bu ateşin tekrar canlandırılması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Herkesin Türk Dünyası ve Türk Toplulukları Haftası ile nevruz bayramını kutluyor gelişini kutladığımız baharın tüm dünyada barışa vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı

Kontakçı’nın akabinde sözü alan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,” Bugün yeni bir güne ve hayata başlıyoruz. Tabiatta ki canlanışın başlangıcı olan nevruz bayramımız ve Türklerin Ergenekon dan çıkışını ifade eden 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları günü hepimize kutlu olsun. Bazı geleneklerimizde, adetlerimiz de olduğu gibi bu günümüzde zaman içerisinde unutulmaya yüz tutmuştu. Bu nedenle  devletimiz Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak yeniden bu günü canlandırdı. Bayramlar  insanların arasında  kırgınlıklarını ortadan kaldırdığı, sevgi ve saygı diyaloğunu güçlendirdiği günlerdir.  Bugünü bizim dinimizde küslüklerin barışa götürüldüğü  gün olarak da değerlendirebiliriz. Bu güzel günde bizleri bir araya getiren ve ilgiyle izleyeceğimiz programı hazırlayan okul yönetimine, öğrencilerimize ve programın icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Demir Dövme, Ozan Gösterisi, Ünlüler Geçidi, Okçuluk Gösterisi, Halk Oyunları, Güreş Müsabakası programlarının sergilenmesi ve mehter takımının gösterisi ile son buldu.

 

 

 

 

 

BENZER HABERLER