18° Parçalı bulutlu

Apple Camdan İphone Gövdesi Yapabilir Mi?

Bilim ve Teknoloji - 16 Temmuz 2014 04:25 A A

Son zamanlarda akıllı telefon pazarında kaybettiği liderlik tahtını geri isteyen Apple, ilginç projelerle uğraşıyor.

Geçen hafta, piyasaya yeni çıkacak Iphone 6’nın fabrikadan sızdırılan kırılmaz safirden ön ekran camı ile ilgili bir haber paylaşmıştık. Bu hafta da Apple, bir elektronik cihaz kasasını tamamen camdan üretebilmek için teknikleri anlatan bir patente sahip oldu.

Apple bu patentinde tümüyle camdan yapılma bir cihazın çok ağır olacağını belirtmiş. O yüzden özel bir birleştirme tekniği ile monte edilmiş farklı cam parçalardan oluşacak bir gövde üretiminden bahsetmiş. Bu sayede camdan cihazın hem hafif, hem de sağlam kalması mümkün olacakmış.

Patent dokümanında bu teknik ile akıllı telefonlar, el bilgisayarları, taşınabilir müzik oynatıcılar gibi farklı cihazların yapılabileceği yazılıyor. TV setleri ve dizüstü bilgisayarlar gibi büyük boy cihazlar için ise üç tarafı kapalı bir cam kılıfa, elektronik donanımın yerleştirilmesini anlatan bir bölüm de bulunuyor dokümanda.

Apple’ın uzun yıllardır cama olan sevdası biliniyor, hatta cam üzerine başta Steve Jobs’ın kendisine ait olmak üzere bir sürü patent sahibi Apple firması. Apple’ın dünya çapındaki en görkemli mağazalarını hep cam kulandığını biliyoruz, neden gelecekte elimizdeki cihazlarda da bu tasarım yaklaşımı geçerli olmasın?

Bu haber 267 kez okundu.
Bilim ve Teknoloji - 04:25 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.