12° Parçalı bulutlu

Doğada hayatta kalma eğitimi

Eğitim - 15 Temmuz 2014 21:09 A A

Rize Valisi Nurullah Çakır’ın talimatı ile geliştirilen proje kapsamında Kaçkar Dağcılık Rafting Spor Kulübü (KDRK) iş birliği ile lise çağındaki gençlere dağcılık ve doğada yaşam eğitimi veriliyor.İlk etapta 25 kişilik bir grup KDRK’ya bağlı uzman dağcıların ve eğiticilerin nezaretinde üç günlük bir kamp gerçekleştirdi. Kampta öğrenciler; doğada hayatta kalmak için gerekli temel bilgiler ve dağcılık konusunda eğitim aldılar. İkizdere ilçesi kırsalında kamp kuran öğrenciler üç gün boyunca çadırlarda yatarak kaya tırmanışı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KDRK Başkanı Asım Haberal, “Gençlere yönelik açtığımız kurslardan bir tanesi. Amacımız onlara çevre bilgisi ve doğa sevgisini aşılamak. Kaya inişi de proje kapsamında verdiğimiz eğitimlerden bir tanesi. Diğer eğitimlerimiz arasında ise ilk yardım, çevre doğa bilgisi, dağcılık teknikleri. Doğada yaşama, doğa ile baş edebilme, doğaya uygun davranışlar ile ilgili dersler verdik. Bir çok gencimiz bu eğitiler ile ilk kez karşılaştı. Eğitimlerden de son derece memnun kaldıklarını görmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Gençler ise yaptıkları açıklamada, ilk kez kaya tırmanışı gerçekleştirdiklerini ve ilk kez doğa hakkında bu derece bilgi sahibi olduklarını ifade ederek “Hem eğlendirici hem de eğitici bir kamp oldu. Burada çok önemli şeyler öğrendik” dediler.

GÖKTÜRK FIRAT

Bu haber 206 kez okundu.
Eğitim - 21:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.