26° Kapalı

Ehliyet ve pasaportlarda yeni dönem 2 Nisan’da başlıyor

Gündem - 30 Mart 2018 14:03 A A

Pasaport ve ehliyet alacaklar dikkat! 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi nereden alınacak? Yeni ehliyet nasıl alınır? Pasaport nereden alınır? Kimlik kartı başvuru işlemleri, çipli kimlik kartı başvuru ve randevuları artık tek bir yerden alınacak.Pasaport çıkarma işlemleri, pasaport yenileme, pasaport işlemleri, ve ehliyet çıkarma işlemleri, ehliyet yenileme işlemleri, ehliyet için başvuru yıllardır meşakkatli bir yol izleniyordu. Buna bir de yeni kimlik kartları eklendi. Vatandaş, yeni kimlik randevusu, çipli kimlik kartları başvurusunu tek bir adresten yapabilecek. Artık kimlik randevusu ya da yeni kimlik için gerekli evrakları tek bir yere yapılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Teknolojinin getirdiği kolaylıklar karşımızda dururken hala eskinin alışkanlıklarında ısrar etmek zamandan, mekandan, maliyetten büyük bir israftır. Gelişen teknolojiyi devlete entegre etmek, kamuyu durağanlıktan kurtarmak, kamu hizmetini daha düşük zaman ve para maliyetiyle gerçekleştirmek, modern zamanların temel hedeflerinden biri olmalıdır. 2 Nisan’dan itibaren tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir. Biz vatandaşımızdan belge istemeyeceğiz. ” diye konuştu.

Bakan Soylu, “İnşallah 2 Nisan tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemleri tamamen nüfus müdürlükleri eliyle gerçekleşecek ve vatandaşlarımız daha yüksek standartlarda ve hızla bir hizmete kavuşmuş olacaktır. Özellikle emniyet teşkilatı üzerindeki bürokrasi ve evrak yükü ortadan kalkacak. Burada açığa çıkacak önemli miktardaki emniyet yetkililerimizi asli görevlerinde, özellikle trafik denetlemelerinde kullanmak üzere bir planlama içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber 213 kez okundu.
Gündem - 14:03 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.