17° Kapalı

Gebze Askeri Kışla alanına dev yatırım

Gündem - 25 Ekim 2019 11:11 A A

Gebze Askeri Kışlası’nın Millet Bahçesi’ne ne zaman dönüştürüleceği belirsizliğini korurken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuyla ilgili önemli bir müjde verdi. AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısında kent genelinde devam eden projelerle ilgili bilgiler veren Büyükakın, Gebze’deki askeri kışlasına 300 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını söyledi. Çevre Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Büyükakın, “Kentimizde yapılacak Millet Bahçeleri için sayın bakanımızla görüştük. Gebze’deki askeriyeden devir olunmuş alan için Meydan yapma sözünü kendileri verdiler. Müjdeyi de bugün buradan sizlerle paylaşmak istedim. İnanılmaz bir proje. 640 dönüm büyüklüğünde ve yaklaşık yatırım tutarı da 300 milyon TL’dir. Bu rakam inanılmazdır. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

METRO BİZDEN ÇIKTI
Darıca-Gebze arasında yapımına başlanan Metro projesinin devir işlemlerinin atılan imzayla Ulaştırma Bakanlığı’na aktarıldığını söyleyen Başkan Büyükakın, “Bu devir ile Cumhurbaşkanımız kentimiz için inanılmaz bir destek sağlamış oldu. Metro projemizin alt alta topladığımızda ana maliyeti 5 milyar TL’dir. Bu rakam Büyükşehir Belediyemizin beş yıllık yatırım miktarından daha büyük bir tutardır. İl Başkanımızla Metro projemizin devri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a rica ettiğimizde, kendisinden Allah razı olsun, Kocaeli’ye böyle bir lütufta bulundular. Bu sayede bizde gelecek için daha çok yol almaya kavuşmuş olduk.

KÖMÜRCÜLER OSB KALKACAK
Dilovası’na da ‘Kömürcüler OSB’yi kaldıracağız’ müjdesini veren Başkan Büyükakın, “Kömürcüler OSB’nin kaldırılması müjdesini verince bizde ilgili genel müdürümüzle toplantılarımıza başladık. Dilovası’nda ki kardeşlerimizin Kömürcüler OSB’nin kaldırılması için çok önemli talepleri vardı. İnşallah orada ki çalışmalarımızda hızlı bir şekilde tamamlanacak.

DARICA-ESKİHİSAR YILSONUNA KADAR BİRLEŞECEK
Darıca sahil parkından Eskihisar Vapur iskelesine kadar yapılacak olan sahil parkının yılsonuna kadar Eskihisar ile birleşeceğini ifade eden Başkan Büyükakın, Darıca’ya 60 milyon TL’lik altyapı ihalesine de çıkmak üzere olduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber 135 kez okundu.
Gündem - 11:11 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.