12° Parçalı bulutlu

GENÇSİAD’ın ismi ve Başkanı değişti

Ekonomi - 1 Mart 2019 15:08 A A

Gebze  Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneğinin (GENÇSİAD) 8’nci Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Oy çokluğu GENÇSİAD’ın yeni ismi Marmara Sanayici İş İnsanları Derneği (MARSİD) olarak  olurken yeni Başkan Muzaffer Koşan oldu.

 

YENİ İSİM MARSİAD

GENÇSİAD eski Başkanı Lokman Kılıç “GENÇSİAD 18 yılını aştıktan sonra ismini de değiştirme kararı aldık. Yeni ismi ‘Marmara Sanayici İş İnsanları Derneği olarak’ (MARSİD) değiştirmeyi uygun gördük. GEÇSİAD çok kıymetli Gebze’ye çok katkıları olmuş bir dernektir. Gebze’nin ileriye dönük yatırımlarında, İş adamları ve sanayicilere çok büyük faydaları dokunmuştur. Bizlerde elimizden geleni yaptık bugün ise bayrağı devretme günü için bir araya geldik. Görevim boyunca bizi yalnız bırakmayan bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür diyorum sağ olun var olun.”şeklinde konuştu.

 

Divan Heyeti başkanlığını yapan  İrfan Çoşkun, Genel Kurul Gündem Maddelerini okudu ve hazırlanan raporları oylamaya sundu.

Yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve onaylandı.

Geçmiş dönem denetleme kurulu raporunun okundu ve onayladı.

Dernek yönetim kurulu geçmiş hesaplama okundu ve onaylandı.

Dernek yönetim kurulu tarafından hazırlanan yeni dönem tahmini bütçe okundu ve onaylandı.

Tüzik değişikliği onaylandı.

 

TARIMA ÖNEM VERECEĞİM

MARSİAD’in  yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Koşan;” Marmara Bölgesinde  çok geziyorum ve Türkiye’mizde tarım arazilerimizi görüyorum atıf vaziyette duruyorlar. Çünkü kırsal alanlardan göçler olunca tarımımız geri gidiyor  şuanda tamamen geriye gitmiş durumdayız. İhtiyacımız olan her şeyi  yurt dışından ihraç ediyoruz. Türkiye genelinde sulu tarım ile ilgili de bir araştırma yaptım katkı sularının %8’ini kullanıyormuşuz. Sıcak sularımız Avrupa Birliğinde olsa inanın Türkiye tarımla kalkınır. Bu derneğe gelmemdeki amaç  tarıma önem veriyorum bu nedenle el birliği ile burada ki sanayicilerimizle aklımızda ki  projelerimizi gerçekleştireceğiz. Şunu da dile getirmek isterim ki, ilk kez borçsuz bir dernek aldım o yüzden çok mutluyum. Herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

STK’ LARIN ÖNEMİ

Akabinde GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, STK’ ların herkes için önemli olduğunu belirterek, sözlerini şu şekilde dile getirdi;”Bizim en büyük problemlerimizden biri Sivil Toplum Örgütlerinin sadece seçime kadar konuşup seçimden sonra gerçek işlevlerini yerine getirmemesi. Gelişmiş demokrasilerde siyasilerin en çok çekindiği kuruluşlardır STK’lar çünkü hesap sorarlar. Dolayısıyla buralara seçildikten sonra ne olursa olsun gerçekten devletimiz işinizin önüne geçmeli diye düşüyorum. Gerçekten mükemmel bir Ülke de yaşıyoruz ama maalesef olmamız gereken yerde olmadığımızı görüyoruz.Bir bölge, Ülke üretemedikten sonra dünyada söz sahibi olması doğru yerde olması mümkün değildir. O yüzden olmazsa olmazımız üretimi ön plana almalıyız.”

 

VATANINI SEVEN STK’LARI SEVİYORUZ

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,”Bölgemize ve ülkemize yeni ismiyle MARSİAD’ın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Diğer başkanlarımız gibi  bende altını çizerek söylüyorum, STK’ları çok  önemsiyoruz ama vatanına, milletine, insanına saygılı olan STK’ları seviyoruz. Bu ülke çok şeyler yaşadı geçmişte. Biz eğer bu birlikteliği sağlarsak her zaman üreterek var olacağız ya da tüketerek yok olacağız. Biz GTO olarak vatanı için mücadele eden her STK’nın yanında olduk bundan sonra da olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Koşan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu:

Yönetim (Asil):

Muzaffer Koşan. Vahit, Yıldırım, Fatih Faydasıçok, Cem Büyükkongil, Şenol Telli, Lokman Kılıç, İrfan Çoşkun, Tahir Gönenç Erkan Büyükdede, Can Sönmez,Bahadır Yılmaz, Pervin Bıyıkoğlu.Serkan Özler, Erol Üçüncü. Fehmi Okuyucu

Yönetim(Yedek):

Duygu Uzun, Mustafa Eroğlu, Umut Aydoğdu, Bahri Kaya, Muhammed Koşan, Murat ERGÜN, Mahir Orak, Gökhan Kanca, Muhammed Demirtaş, Habib Karabacak, Dursun Ali Furunci, Bişar Yaman, Hasan Hüseyin Koç, Baran Aydın, Sadile Araz Budak.

Denetim Kurulu(Asil):

Emin Murat Bilgin, Ercan Altnkaya, Recep Teke

Denetim Kurulu(Yedek):

Orhan Durmuş, Özcan Geçal, Muhammed Yeşilkaya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 303 kez okundu.
Ekonomi - 15:08 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.