10° Açık

Kocaeli’de bekçiler göreve başladı

Gündem - 5 Haziran 2018 16:06 A A

Kocaeli’de, mahalle ve çarşılarda görev yapacak 104 bekçi, törenle yemin ederek göreve başladı.

İçişleri Bakanlığınca il genelindeki emniyet müdürlükleri bünyesinde çalıştırılacak 104 mahalle ve çarşı bekçisi için eğitimlerinin ardından, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaşkaldere Yerleşkesi’nde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında bekçiler, Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyup, yemin etti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, güvenliğin en önemli hizmetlerin başında geldiğini belirterek, bir bölgede emniyet ve asayiş hizmetlerinde aksama varsa orada yaşamın düzenli bir şekilde sürdürülemeyeceğini söyledi.

Türkiye’de emniyet jandarma ve sahil güvenlik teşkilatının güvenlik hizmetlerini büyük bir sorumluluk ve ciddiyetle sürdürdüğünü dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu kararla bekçilik müessesesini yeniden ortaya çıkarmak ve onları güvenlik hizmetlerimizde daha etkin bir şekilde kullanma adına bu çalışmalar başlatıldı. Kocaeli olarak bugün itibarıyla 104 bekçimizi göreve başlatıyoruz. Diğer adaylarımız da diğer işlemleri tamamlandıktan sonra göreve başlatılacak ve Kocaeli’de 207 bekçi, devriye hizmetlerimizde polis teşkilatımızla omuz omuza bu hizmetleri vermeye devam edecek.”

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve diğer ilgililer katıldı.

Bu haber 109 kez okundu.
Gündem - 16:06 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.