MENÜ
15° Açık

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü

Genel - 18 Mart 2018 16:45 A A

Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gölcük Anıtpark’taki törene, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun arından saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okundu.

Deniz Yüzbaşı İlkay Ortakçı, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin büyük bir ulusun vatan sevgisi olduğunu belirterek, zaferin dünya tarihinin en müstesna olaylarından biri olduğunu kaydetti.

Türk askerinin Çanakkale’de İngiliz ve Fransızların boğazları geçemeyeceğini gösterdiğini ifade eden Ortakçı, “Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğundan Türk milletin neleri başarabileceği en güzel mesajdır.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcılar, Gölcük Şehitliğini ziyaret etti, burada Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

– Karamürsel

Karamürsel’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, anıta çelenk sundu.

Etkinlikler kapsamında, Karamürsel Belediyesi tarafından özel bir tesiste düzenlenen yemekte, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Başkan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, geçmişte olduğu gibi hem içeride hem de dışarıda birçok düşmanla mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye’de bitmeyecek olan tek bir şey varsa onun da “Çanakkale ruhu” olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu ruha sahip olan bu millet ebediyete kadar var olacaktır. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kadar bu vatan için emeği geçmiş bu vatan için mücadele etmiş şehitlerimiz ve gazilerimize her ortamda minnet ve şükranla anıyoruz.” diye konuştu.

Bu haber 151 kez okundu.
Genel - 16:45 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.