18° Parçalı bulutlu

Türk Telekom kullanıcılarına şok uyarı!

Bilim ve Teknoloji - 21 Kasım 2014 00:21 A A

Tıklanır tıklanmaz hesap ele geçiyor!Türk Telekom adına gönderilen mail, binlerce kullanıcıyı mağdur ediyor.

Türk Telekom’un adını kullanılarak gönderilen mailler binlerce kullanıcıyı mağdur ediyor! Sahte faturalar kullanıcıların maillerine gönderilerek, faturalarını ödemeleri isteniyor. Türk Telekom ise sahtekarların peşine düştü, gerekli yasal başvuruları yaptı.

Milyonlarca abonesi bulunan Türk Telekom adına, büyük bir sahtecilik yapılıyor. TT’den gönderilmiş gibi hazırlanan maillerde kişilerin hesap bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor. Gönderilen maillerde,” …nolu hesabınıza ait Ağustos-2014 Dönemi Türk Telekom Faturanız” ifadesi kullanılıyor. TT kaynakları, kurumları adına büyük bir sahteciliğin yapıldığını, sorumlular hakkında yasal başvuruları yaptıklarını kaydetti.

“TIKLANIR TIKLANMAZ HESAP ELE GEÇİYOR”

Benzer maillerin çok sayıda kişiye gittiği anlaşıldı. Gelen mailin tıklanması ile birlikte, kişiye ait hesap bilgileri ele geçiriliyor.

Söz konusu mailden sonra Türk Telekom Müşteri temsilcileri ile görüşen kişilerin aldıkları yanıt “Kurumumuz adına sahte mailler gönderiliyor” yönünde.

Mailde, TT’ye ait logo, Ankara merkez adresi yer alıyor. Uzmanlar, söz konusu mail ile gerçek TT maili arasında ayrımın zor yapılabileceğine işaret ediyor.

Gelen maili tıklayan kişiler, TT ile ilgili olmayan bu sahte siteye yönlendiriliyor:

TT kaynakları söz konusu mailleri gönderen kişiler hakkında gerekli yasal başvuruların yapıldığını ifade etti

Bu haber 328 kez okundu.
Bilim ve Teknoloji - 00:21 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.