13° Açık

Mevsim geçişlerinde ne yapılmalı?

Sağlık - 25 Mart 2019 16:45 A A

Mevsim geçişlerinde hastalıkların artış gösterdiği bir gerçek peki mevsim geçişlerinde sağlığımızı korumanın yolları nelerdir?

Gebze Merkez Hastanesi Çocuk Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Koray Topçu, mevsim geçişleri hastalıklarından nasıl korunmamız gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Yaz ve kış dönemlerinin birbirine geçiş zamanlarında bazı hastalıklarda artış olduğunu belirten Çocuk Cerrahı Uzmanı  Op.Dr. Koray Topçu,”Bu hastalıkların artış sebebi mevsim değişikliğidir.  Nedeni ise  dışarıdaki ısının ve insan biyolojik ritminin değişmesi. Biyolojik ritmin değişmesi insanın bağışıklığını bozar, ve virüslerden kaynaklanan yaz ishalleriyle karşı karşıya bırakır bizleri. İshal rahatsızlığının yanı sıra bu dönemlerde özellikle yetişkinlerde karşılaştığımız diğer bir hastalıksa soğuk algınlığıdır.”dedi

MEVSİM GEÇİŞLERİNE BU ÖNLEMLERİ ALIN

Mevsim değişikliği sırasında dışarıda ki iklime çok güvenilmemesi gerektiğini anlatan Topçu.”  Hava her an değişebilir özellikle kıştan yaza girerken atleti, kazağı eksik etmeyin. Bunların yanı sıra beslenmenize de dikkat edip önem verin. Mümkün olduğunca dışarıdan hazır beslenmemeye özen göstererek, bol sebze, kurutulmuş meyve gibi besinler tüketin. İnsan vücuduna zararlı olan sigara alkol gibi maddelerden de uzak durmayı kullanıyorsanız da bırakmayı ihmal etmeyin.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Bu haber 288 kez okundu.
Sağlık - 16:45 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.