13° Kapalı

Cumhuriyetin yenilikçi mimarisini yansıtan tarihi bina restore ediliyor

Gündem - 7 Haziran 2023 14:33 A A

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, temelleri 1938 yılında atılan ve erken Cumhuriyet dönemi eserleri arasında yer alan tarihi halk eğitim binasında restorasyon çalışmaları sürüyor.
Tepecik Mahallesi’nde bulunan 1941 yılında halkevi binası olarak hizmete açılan bina, Adana Halkevi Binası ve Ankara Opera Binası ile Türkiye’de üç örnekten birisi olarak erken Cumhuriyet döneminin yenilikçi anlayışını yansıtıyor.
“Atatürk’ün mimarı” olarak tanınan Seyfi Arkan tarafından tasarlanan ve 1980 yılından bu yana İzmit Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmet veren bina, Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından restore ediliyor.
Çalışmaları inceleyen Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Seddar Yavuz’un yakından takip ettiği bir proje olduğunu belirterek, “Bu bina simgesel bir yapı. Bu yapıyı hem güçlendirme hem restore ederek gelecek nesillere ulaştırma konusunda itinalı bir çalışma yürütüyoruz. Kocaeli emin olsun, bu proje herkesin üzerine titrediği bir proje.” dedi.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdür Vekili Emrah Çalış de ihale süreçlerinin tamamlanmasının ardından 7 Nisan’da yer teslimi yaptıklarını kaydederek, o günden itibaren de ön görülen iş programına uygun bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bu haber 392 kez okundu.
Gündem - 14:33 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.