16° Kapalı

Erdoğan’ın saltanat uçağını uçuracak pilotlar şehit yakını olmamalı

Gündem - 18 Kasım 2014 17:41 A A

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için yaptırdığı ancak kaçak olduğu ortaya çıkan bin odalı sarayın ardından, saltanat uçağıyla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı. İddiaya göre Erdoğan’ın seyahat edeceği uçaklara pilot alınırken şehit ya da gazi yakını olup-olmadığı araştırıldı. Şehit yakını pilotlar sakıncalı bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık dönemde talimatını verdiği Saray ve uçak ile ilgili tartışmalar sürerken Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

Özçelik iç acıtan o haberi ilk kez iki-üç ay önce duydu. Ancak ihtimal vermedi. Konu tekrar gündeme gelince araştırma yaptı ve elde ettiği bilgilerle konuyu köşesine taşıdı.

2002’den bu yana devletin zirvesi için peş peşe uçak ve helikopterler alındı. Son olarak dünyanın en lüks uçaklarından biri olarak gösterilen, Erdoğan’ın 410 milyon dolarlık Uçan Sarayı hizmete sokuldu.

Uçak ve sefer sayısı artınca ciddi pilot ihtiyacı doğdu. Şehitlerin kemiklerini sızlatan, gazileri bir kez daha yaralayan kriter işte bu noktada ortaya çıktı.

Devletin zirvesini taşıyan uçakları uçuracak pilotlar özel güvenlik soruşturmasında geçirildi. Soruşturmada dikkat edilen nokta pilotların akrabaları arasında şehit ya da gazi yakını olup olmadığıydı.

Erdoğan’ın uçağını uçuracak pilot adaylarından, yakınları arasında şehit ve gazi olanlar sakıncalı olarak görülüp işe alınmıyor.

Bu haber 188 kez okundu.
Gündem - 17:41 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.