17° Kapalı

Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi tanıtıldı

Eğitim - 7 Mart 2019 16:18 A A

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gebze Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi tanıtım programı ile açıldı.

Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesinin tanıtım programı saat 12.00’da başladı.Tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, AK Parti Gebze Belediyesi Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tanıtım programı saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başladı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşkler,”Her ne kadar evlerimizden her mecraya sosyal medya aracılığıyla ulaşabilsek de kütüphanelerin bizlerde manevi değeri var. Hem kitaba dokunmanın, hem de o ortamda çalışmanın güzelliği farklı. İnşallah Gebze gençleriyle değişecek ve gelişecek bunun vesilesi de kütüphanelerden geçiyor.Burada ki kütüphanemiz Kocaeli’nin en güzel kütüphanelerden biri oldu. Bu sebeple yeniden bu güzel eseri yapmasına vesile olduğu için Büyükşehir Başkanımıza, emeği geçen genel sekreterimize, Kültür Müdürlerimize ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyorum.”şeklinde konuştu.

“90 BİN GENCE HİZMET VERECEK”

Köşker’in akabinde söz alan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,”Bu anlamlı açılışta sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.Gerçekten son zamanlarda Gebze’ye yapılan en önemli yatırımlardan birisi bu kütüphane oldu.Çoban Mustafa Paşa bünyesinde 18 bin normal kitap, 21 bin de dijital kitabımız vardır. Kütüphanemiz 90 bin gence hizmet verecektir. Bu tam donanımlı müessesemizde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, genel sekreterimize ve çalışanlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

” BÖYLE BİR ESERİ YAPMAK BUGÜN HERKESİN BAŞARACAĞI BİR İŞ DEĞİL”

Tanıtım programının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,”Sevgili gençler, sizleri çok seviyoruz ve sizin geleceğinizi aydınlatacak olan kitaplarla buluşmanızı istiyoruz. Medeniyetin, temeli kitaptır. Kitabı olmayan, kitaptan uzak olan toplumların gelişmesi, kalkınması mümkün değildir. Gebze’mizde önemli bir eksikti kütüphane, birazda geç kaldı ama geç olsun güç olmasın diyelim. Çoban Mustafa Pasa ismini verdiğimiz kütüphanemizin tüm Gebze’mizi güneş gibi aydınlatmasını temenni ediyorum. Gençlerimizin çalışması için burası rahat bir mekan oldu. Çok çalışın ve hayata iyi hazırlanın her biriniz. Böyle bir eseri yapmak bugün herkesin başarabileceği bir iş değildi. Sizler kendilerinizi iyi yetiştirin bizim yaptığımızdan çok daha güzel eserleri yapın. Bu duygularla kütüphanemizin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen Gebze Belediye Başkanıma, yardımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi

Tanıtım programının ardından Başkanlar ve protokol kütüphaneyi gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Tanıtım programı sonrası yazar Kahraman Tazeoğlu, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 354 kez okundu.
Eğitim - 16:18 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.