14° Kapalı

Tekstil Bankası artık büyük oyuncu

Devir işlemi ile birlikte, ICBC, Türkiye’de faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu.  ICBC’den yapılan açıklamada, “Tekstil Bankası, ICBC Grubu’nun küresel ağı ile tam koordineli çalışarak, büyük proje finansmanları, sınır ötesi RMB işlemlerine büyük bir oyuncu olarak katılacak. Tekstil Bankası’nın, grubun kurumsal, bireysel, muhabir bankacılığı, yatırım bankacılığı, menkul kıymet, varlık yönetimi ve diğer ürünlerinden faydalanırken, hem Türk, hem Çinli, hem küresel bazda müşterilere hizmet vermesi hedefleniyor” denildi. Gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir konuma sahip olan Çin ve Türkiye’nin, hem finansal hem teknik hem piyasa anlamında birbirini tamamlayabilen iki ülke olduğuna da dikkat çekilen açılamada şu görüşlere yer verildi: “Yeni İpek Yolu Ekonomik Kuşağı yeniden canlandırılması, Türkiye’nin Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın kurucu üyesi olması, Çin ve Türkiye arasında ileriye dönük olarak yapılacak olan altyapı anlaşmalarının temelini attı. Mevcut durumda Çin, Türkiye’nin en büyük üçüncü ticari işbirliği ve en büyük ikinci ithalat ülkesi haline geldi. Çin kamu taahhüt şirketlerinin yurtdışı yatırımları için Türkiye önemli bir pazar konumunda. Çin ve Türkiye arasındaki uzun dönemli ticari hedefine göre 2020 yılında ticari hacmin 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor.”  ICBC 43 ülkede, yaklaşık 17000 şubesiyle hizmet veriyor. ICBC; öz kaynak, varlık, piyasa değeri, mevduat kredi ve müşteri sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alıyor.
Ekonomi - 26 Mayıs 2015 06:35 A A

Devir işlemi ile birlikte, ICBC, Türkiye’de faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu.  ICBC’den yapılan açıklamada, “Tekstil Bankası, ICBC Grubu’nun küresel ağı ile tam koordineli çalışarak, büyük proje finansmanları, sınır ötesi RMB işlemlerine büyük bir oyuncu olarak katılacak. Tekstil Bankası’nın, grubun kurumsal, bireysel, muhabir bankacılığı, yatırım bankacılığı, menkul kıymet, varlık yönetimi ve diğer ürünlerinden faydalanırken, hem Türk, hem Çinli, hem küresel bazda müşterilere hizmet vermesi hedefleniyor” denildi.
Gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir konuma sahip olan Çin ve Türkiye’nin, hem finansal hem teknik hem piyasa anlamında birbirini tamamlayabilen iki ülke olduğuna da dikkat çekilen açılamada şu görüşlere yer verildi: “Yeni İpek Yolu Ekonomik Kuşağı yeniden canlandırılması, Türkiye’nin Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın kurucu üyesi olması, Çin ve Türkiye arasında ileriye dönük olarak yapılacak olan altyapı anlaşmalarının temelini attı. Mevcut durumda Çin, Türkiye’nin en büyük üçüncü ticari işbirliği ve en büyük ikinci ithalat ülkesi haline geldi. Çin kamu taahhüt şirketlerinin yurtdışı yatırımları için Türkiye önemli bir pazar konumunda. Çin ve Türkiye arasındaki uzun dönemli ticari hedefine göre 2020 yılında ticari hacmin 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor.”  ICBC 43 ülkede, yaklaşık 17000 şubesiyle hizmet veriyor. ICBC; öz kaynak, varlık, piyasa değeri, mevduat kredi ve müşteri sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alıyor.

Bu haber 180 kez okundu.
Ekonomi - 06:35 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.